IPB

Здравей, гостенино ( Влизане | Регистриране )

5 страници V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> OSCARS 2010, ...and the nominees are!!!
youngVelvet
публикуване Mar 12 2010, 12:56 AM
Коментар #81

М-аниак

Група: M&M фен
От: Mnchen
Потребител: 636

Цитат(Posh Candy @ Mar 12 2010, 12:34 AM) *
"Прешъс" ТРЯБВА да бъде забранен за деца под 14 години - минимум! hopem.jpg ....

Страхотен е !!! Просто те хваща за гушата... и те кара да се чувстваш все едно си в онази кухня и стоиш до нея докато мие чинийте!

И когато си помислиш, че такива историй не са измислени, а наистина се случват, може само да се гръмнеш!

Ето това е кино! Да те хване и да ти удари един шамар! Евала на режисьора!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Dextre
публикуване Mar 12 2010, 08:33 PM
Коментар #82

кекси

Потребител: 225

Цитат(youngVelvet @ Mar 12 2010, 12:10 AM) *
Цитат(Dextre @ Mar 11 2010, 10:54 PM) *
под "липса на актьори" имах предвид качествени образи и актьори, които да ги играят. какво е режисирал камеран? плоските образи и слабата игра? при по-добри условия една сигърни можеше да развие страхотна роля, но тя направи колкото й позволява образа. никой от актьорския състав не беше номиниран и с право. не ми казвай, че някой от каста е заслужавал номинация.
що се отнася до "планината", категорично бях за "сблъсъци" и това е една от най-големите ми радости (оскарски), защото и за секунда не съм си помислял, че ще спечели.

Защо всички забравят, че става въпрос за блокбъстър? Какво очакваше да видиш на Пандора вместо сини човечета - Ларс фон Триър???
hihi.jpg

Сценарият е плосък, актьорите са плоски. Добър ден! Ако имаше някаква дълбочина в цялата работа, нямаше да изкара и половината пари. Аватар е просто приказка. А не Фелини в 3Д! hihi.jpg

Не го защитавам, просто се чудя откъде дойде тази омраза към Аватар и Камерън в последните месеци. И най-вече мнението, че щом Аватар е толкова гаден, Оскара трябва да се даде на хърт локър (най-тъпият филм на годината).

А за Сигърни няма какво да си говорим, тя има толкова силно излъчване, че и най-тъпата роля ще я направи добра. Тя дори не трябва да играе, а просто да застане пред камерата. И това се виждаше ясно по време на филма. Гледахте ли Nine? Аз се чудя как София Лорен не заспа по време на снимки! hihi.jpg Тя е просто София Лорен, сигурно не е погледнала и сценария.

Що се отнася до планината... това беше изцяло политически вот. Ако става въпрос за филмово изкуство, то въпросните сблъсаци (които аз наистина много харесвам) не могат да стъпят и на малкият пръст на планината - във всяко едно отношение.

спорим за едно и също - на няколко пъти казах, че за мен аватар и войната е опиат са най-слабите филми (ако не броим сляпата страна) от номинираните. и пак за мен по-добър филм от копилетата нямаше - с цялото му богаство на идеи, действие, развитие, обрати, герои, актьори, режисура, красоти и тн.
не съм очаквал ни фелини, ни триер (него не го харесвам, защото ми е прекалено претенциозен). каквото очаквах - получих си го, каквото заслужаваша аватар, получи си го. подобен филм не би трябвало да вземе оскар за най-добра лента, независимо какви са причините за плоскостта му - пари, сини жени или сам уорнингтън.
ти лично би ли дал оскар на аватар и защо?

--------------------

+Quote Post
Dextre
публикуване Mar 12 2010, 09:05 PM
Коментар #83

кекси

Цитат(Music @ Mar 12 2010, 12:21 AM) *
Затова Оскарът трябваше да отиде в Копилитата smile.gif smile.gif
Ама на...
след години ще помним и Копилита и Аватар, докато "Войната е опиат" ще остане само с оскарите си и със спомена за първата жена взела Оскар за режусура, както все още помним Холи Бери само с това, че е първата чернокожа с Оскар

много ми се иска да обявят резултатите от гласуването, за да видим дали копилетата е бил трети. ако не сществуваше измислената война между войната и аватар, той можеше да е с наградата.

Сега малко за първата чернокожа оскарлийка. Разказвам го, защото има много любопитни факти, които съм издирил, прескачайки от име на име в imdb.

казва се хати макданиел и взима оскар за поддържаща женска роля (мами - икономката) в определяния като филм на хилядолетието "отнесени от вихъра" (филмът излиза през декември 1939, а оскарите са през 1940). била е номинирана заедно с другата второстепенна актриса - оливия де хавиланд, която е била вече утвърдена (бяла) звезда. режисьор на филма е виктор флеминг, който същата 39 година режисира и "магьосникът от оз" с участието на джуди гарланд (майката на лайза минели). двата филма се борят рамо до рамо на оскарите, разбира се побеждава "отнесени от вихъра", но "магьосникът" остава не по-малко известен филм.
носителката на оскар за поддържаща женска роля тази година - мо ник, обяснява тоалета си и втъкнатото в косите си цвете като почит именно към първата чернокожа носителка на оскар, която на церемонията била в подобен ансабъл, излизайки от дъното на залата (първата чернокожа, допусната до оскарите, държана в отделен сектор), за да получи наградата си.

упи голдбърг е с оскар за "призрак" - пак за поддържаща роля
може и да има други.

бери е първата чернокожа носителка на оскар за главна женска роля.

ако измислим як сценарий, може да направим филм за хати макданиел. ще поканим мо ник за ролята, пасват си на килограми и тен smile.gif а после ще вземем оскар като бен афлек и мат деймън smile.gif

--------------------

+Quote Post
damita
публикуване Mar 12 2010, 09:20 PM
Коментар #84

<3

Група: Root Admin
От: Варна/София
Потребител: 3

Цитат(Dextre @ Mar 12 2010, 09:05 PM) *
първата чернокожа, допусната до оскарите, държана в отделен сектор

Ех... Как ли се е чувствала, като си е чула името...

--------------------

+Quote Post
Dextre
публикуване Mar 12 2010, 10:05 PM
Коментар #85

кекси

Цитат(damita @ Mar 12 2010, 09:20 PM) *
Цитат(Dextre @ Mar 12 2010, 09:05 PM) *
първата чернокожа, допусната до оскарите, държана в отделен сектор

Ех... Как ли се е чувствала, като си е чула името...

и аз се опитвах да си го представя. било е истинска революция. дори и наградата да й е била дадена по политически причини, тази жена играе страхотно. сигурно всеки от нас е гледал "отнесени от вихъра" и я е виждал. през последните години много биографични филми взеха куп награди по разните категории, ще бъде страхотно ако направят филм за тази жена. а ако филмът е на тарантино, може да завършва как лейди гага я отравя в закусвалня hihi.jpg

--------------------

+Quote Post
Billie Jean
публикуване Mar 12 2010, 10:07 PM
Коментар #86

poof.

Потребител: 138

Цитат(Dextre @ Mar 12 2010, 10:05 PM) *
а ако филмът е на тарантино, може да завършва как лейди гага я отравя в закусвалня hihi.jpg

hihi.jpg hihi.jpg

--------------------

So, have you tried turning it off and on again?

+Quote Post
damita
публикуване Mar 13 2010, 03:06 PM
Коментар #87

<3

Група: Root Admin
От: Варна/София
Потребител: 3

Цитат(Dextre @ Mar 12 2010, 10:05 PM) *
а ако филмът е на тарантино, може да завършва как лейди гага я отравя в закусвалня hihi.jpg

Ох, ти и твоето желание да си опозиция на света. mllll.jpg

--------------------

+Quote Post

5 страници V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 потребители четат тази тема (1 гости и 0 анонимни потребители)
0 Потребител(и):

RSS Олекотена версия Времето сега е: 7th September 2010 - 01:22 AM
Design by: Free IPB Skins & Web Proxy